maanantai 13. helmikuuta 2012

siveellisyys oikeudenkäynti britanniassa

Oheinen juttu seksilehti.fi:stä.

Valamiehistö: nyrkkinainti ei ole siveetöntä <http://www.seksilehti.fi/uutiset/2012/01/2061-valamiehist%C3%B6-nyrkkinainti-ei-ole-siveet%C3%B6nt%C3%A4>

Julkaistu 09.01.2012 klo 10:18 Seksilehti.fi

Iso-Britanniassa saatiin viime viikon lopulla päätökseen suurta kohua herättänyt "Nyrkkinainti-oikeudenkäynti". Valamiehistön päätös oli selkeä ja yksimielinen: nyrkkinainti, pissaleikit ja sadomasokistiset aktit eivät ole siveettömiä.

Gay-pornoa puoliammattimaisesti myynyt Michael Peacock oli syytteen mukaan levittänyt useita dvd-levyjä, joissa oli mukana mm. nyrkkinaintia. Näiden piirteiden perusteella syyttäjä katsoi tallenteet "siveettömiksi, turmeleviksi ja haitallisiksi". Syyttäjä vaati, että yhteiskunnan on vedettävä raja johonkin. Syytteen perusteena oli vuoden 1959 laki siveettömän materiaalin levittämisestä.

Nyt saavutetun oikeusvoiton seurauksena sensorien kädet ovat entistä sidotummat Iso-Britanniassa, sillä kansalaisten tottumukset seksin suhteen ovat muuttuneet voimakkaasti siitä, kun tiukat lait on aikanaan säädetty. Tästä myös aikuisviihteen myyjät ja tuottajat ovat jo ehtineet iloita. Mutta kuten oikeusoppineet ovat huomauttaneet, vanha laki ei lakannut olemasta voimassa ja viranomaiset voivat edelleen periaatteessa valvoa sitä, mitä Britannian makuuhuoneissa katsellaan ja päättää, mitä siellä ei saisi katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti